Over het Webinar
In de praktijk blijkt dat veel volwassenen met autisme problemen ervaren bij het omgaan met boosheid, (vermeend) onrecht en frustratie. Zij benoemen dat dit kan leiden tot gevoelens van onmacht, woedebuien, relatieproblemen en (agressieve) escalaties, bijvoorbeeld binnen het gezin (huiselijk geweld)
In dit Webinar legt Jeroen Bartels uit wat het verband is tussen autisme en zelfregulatieproblemen. Ook geeft hij in vogelvlucht de huidige stand van zaken rondom autismespectrumstoornissen én biedt hij, aan de hand van talloze voorbeelden uit de praktijk, een gestructureerd handvat voor het begeleiden van volwassenen met autisme en problemen op het gebied van agressie regulatie.
Over de spreker
Jeroen Bartels (1980) studeerde klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en is als gezondheidszorgpsycholoog werkzaam met jongeren én (jong)volwassenen met autisme en uiteenlopende bijkomende (internaliserende en externaliserende) problemen.
Jeroen Bartels is docent en auteur van verschillende boeken over onder andere zelfregulatie bij volwassenen met autisme.
Hoi collega!
Vaak krijgen wij vragen over hoe je om moet gaan met jongeren waarbij je vermoedt dat ze slachtoffer zijn van mensenhandel. Daarom nodigden wij Levvel uit voor een webinar. Sinds jaar en dag bieden zij specialistische jeugdhulp en ondersteunen ze jongeren waar deze complexe problematiek speelt. In een uur tijd proberen orthopedagoog Myrna Cleef en haar collega Jowee van Berk ons in vogelvlucht meenemen te nemen in de manier waarop zij deze jongeren begeleiden. En zo zullen ze antwoord kunnen geven op vragen als: Hoe ga je nu eigenlijk met deze jongeren om? Hoe begin je zo’n gesprek over de vermoedens die je hebt? Wat werkt wel en wat helemaal niet? Tijdens het webinar wordt er ook een casus besproken en kunnen er vragen worden gesteld via de chat. Een aantal zullen eruit gehaald worden en tijdens het webinar behandeld. Na 17:00 uur is er nog ruimte om vragen te stellen aan Levvel.
Wat Webinar Hoe ga je om met jonge slachtoffers mensenhandel
Wanneer 27 juni 2024
Hoe laat 16.00 – 17.00
Hoe Opgeven kan via deze link: https://events.teams.microsoft.com/event/bb0eafae-3de8-4002-aab6-90f2289fa447@f941af90-a9f1-4f07-bd1a-c172b333d4a3
Kan je niet aanwezig zijn, meld je dan wel aan dan krijg je de link na het webinar toegestuurd om terug te kijken.
We hopen op een grote online opkomst.
Namens de regietafel mensenhandel Midden-Nederland
(Je ontvangt deze uitnodiging omdat je aanwezig was bij het vorige webinar dat de regietafel heeft georganiseerd, misschien ontvang je de uitnodiging ook nog via een van de ketenpartners, onze excuses daarvoor).
We hopen jullie online te zien!
Groet
Lysette & Ellen
Over het Webinar
Janine Janssen gaat in dit webinar in op de vraag wat eergerelateerd geweld is. Wat eergerelateerd geweld zo anders maakt dan veel vormen van huiselijk geweld, is dat het om een groepsconflict gaat in een extended family (het gezin plus opa’s, oma’s, ooms, tantes, (achter)neven en (achter)nichten). Die grote families spelen een rol bij het nemen van beslissingen om al dan niet geweld te plegen. Tijdens dit webinar besteedt Janine in het bijzonder aandacht aan de manier waarop kinderen met deze problematiek in aanraking kunnen komen. Hoe kun je als professional rekening houden met specifieke culturele aspecten bij cliënten met een migratieachtergrond en omgaan met de gevolgen van trauma bij kinderen?
Over de spreker
Prof. dr. Janine Janssen is lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties, zowel binnen het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht van Avans Hogeschool als binnen de Politieacademie. Binnen deze lectoraten doet zij, samen met docenten, studenten en mensen uit de praktijk, onderzoek dat zich richt op de professionalisering van de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Naast haar werk als lector werkt Janine ook als hoofd onderzoek bij het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld van de Nationale Politie en is zij bijzonder Hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit.